top of page

Gezonder eten? Dek je tafel....

Ok daar gaan we weer; wat voor de een gezond is... bla bla. Helaas heel erg waar. Ik kom geregeld mensen tegen die in één zin willen weten wat goed en wat slecht voor ze is. Weken kunnen ze dim-dammen over welk telefoon abonnement het beste en goedkoopste is. Avonden lang wordt er gegoogled en geappt waar je die mooie nieuwe shirtjes van Nicky Plessen voor weinig kan kopen. Of die aanbieding voor een weekendje weg, daar zetten we de wekker voor. Maar gezond eten; nee dat moet in 2 minuten besproken én geregeld zijn.

Het eerste wat je je dus zou mogen afvragen is; hoe serieus wil ik hier iets mee?De eerste stap om een probleem aan te pakken is het herkennen, erkennen om er vervolgens mee aan de slag te gaan. Alle excuses heb ik al gehoord, druk druk druk, kinderen, school, werk, manlief wil niet meedoen... Overal is een oplossing voor te bedenken. Dus zou je echt iets willen met voeding? Ga er eens rustig voor zitten en neem de eerste stap.


Schrijf op hoeveel tijd je wilt besteden aan:

De tafel 's ochtend dekken voor jezelf (en je gezin of partner). Hoe laat je op zaterdag of zondag de boodschappenlijst gaat maken voor de rest van de week. Eventueel inclusief het online bestellen via Jumbo of Albert Heijn. Laat het thuis bezorgen. Scheelt je al heel veel tijd. Plan hoe laat je gaat eten en je tafel gaat dekken; elke middag en avond. En hoe je je kinderen en of partner gaat betrekken bij het koken, de tafel dekken én afruimen. Zorg dat boodschappen doen, koken en eten een gezinsaangelegenheid wordt en dat er tijd voor gemaakt wordt. Hier ga je de basis leggen voor een gezond eetpatroon. Als dit op de rit is is het tijd voor de invulling van wat er op tafel gaat komen!


PS: ik weet dat er mensen zijn die in gebroken diensten, of op onregelmatige tijden werken. Maar ook hierin is met creativiteit rust en regelmaat te creëren. Denk in mogelijkheden!


61 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page