top of page

Maar het is zo koud Dennis...

Ok dat klopt. Maar het heeft ook enorme voordelen, ook voor jou!!De meest genoemde wens of reden waarom mensen gaan sporten is: wat minder vet, en je fitter voelen. Nou goed nieuws; kou speelt daar een mega grote positieve rol in!!

Buiten dat je je dagelijkse training routine misschien wat moet aanpassen in kleding en hoe je traint zijn de voordelen gigantisch. Je weerstand om te beginnen. Onlangs is wederom uit onderzoek gebleken dat ongezond "wit" lichaamsvet in de kou erg vlot omgezet wordt naar gezond "bruin" lichaamsvet . Bruin vet speelt weer een grote rol positieve in de verbranding van lichaamsvet en glycogeen!

Simpel gezegd; je valt hierdoor makkelijk dat laatste kilootje af! Top toch? Buiten dat is de buitenlucht in koude omstandigheden aanzienlijk zuiverder en zuurstofrijker dan op een warme dag. Dus je longen en hersenen krijgen een grotere boost van al die pure schone zuurstof. Grote vraag is alleen nog maar; ga je nu of ga je morgenochtend lekker buiten trainen?


En hoe zit het met dat fitter dan? Simpel; je fit voelen is echt een heel subjectief ding. Iemand die een leven lang op een yoga matje zat vind het echt een mega prestatie om een half uurtje hard te lopen. Voor mij persoonlijk voel ik me pas echt fit als ik 10 kilometer in 40 minuten hardloop en daarna nog een leuke workout doe van bijvoorbeeld 50 burpees en 50 pullups... Dus wat is fit?? Fit is met name je gevoel. En als jij zo stoer bent om je elke week twee keer naar buiten te trekken en even een uur lekker te sporten voel je je echt heel erg fit. (Buiten het feit dat je dat ook zeker bent ten opzichte van de meeste mensen om je heen.)


Grote vraag is alleen nog maar; ga je nu of ga je morgenochtend lekker buiten trainen?
60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page