top of page

30 kilo afvallen.... Hoe dan!?

"Hey Dennis, ik heb me nu als doel gesteld eerst maar eens mijn BMI onder de 30 te krijgen…”


OMG! Hier wordt ik dus ontzettend blij van. Dat iemand met een “jasje teveel aan”. Op een realistische en eerlijke manier aan de slag gaat. Dit getuigd echt een geweldig stukje zelfkennis. Neem de tijd voor je doelen. Een groot probleem in deze tijd is dat we in principe alles nu willen én kunnen krijgen.


"Ik wil een iPad”.” Huts, nu besteld en soms zelfs nog dezelfde dag bezorgt.


"Ik wil een design huis op Texel boeken.” Hup google een half uur en je hebt je bevestiging in de mail.


“Ik wil een nieuwe mooie elektrische fiets; maar eigenlijk heb ik niet genoeg geld…." Geen probleem met Klarna kan je hem afbetalen in 4 jaar. En morgen kan je al fietsen, want de monteur brengt hem thuis en stelt hem af voor je…


Gezondheid en zeker overgewicht werkt dus gewoonweg niet zo. Maar wacht; de medische sector heeft daar toch iets op bedacht? Een gastric bypass. "Want dan is het toch veel makkelijker; dan kan je gewoonweg niet meer teveel eten zeggen ze..."

Dat je daarna erg veel problemen (kan) gaan ondervinden vertellen ze niet of wordt niet naar geluisterd. En dat je na je operatie een eetadvies krijgt wat je ervoor ook had kunnen aannemen en opvolgen; dan was je ook afgevallen. Nee nu geopereerd morgen slank… Het staat nog net niet op de folder. Het werkt niet zo. Ik heb legio cliënten die een gastric bypass hebben ondergaan en bijna allemaal zeggen ze als ze wisten wat het proces erna betekenden ze het niet hadden gedaan. Maar hoe kom ik dan wel van die 30 kilo teveel af? Heel simpel; het is niet simpel… Start vandaag met een coach die je vertrouwd en die een bewezen staat van dienst heeft. Liefst met iets meer levenservaring, een jaar of 35 plus en ervaring met de grote issues van het leven. En start aan je proces en stop NOOIT MEER. Niet met slecht weer, niet met een sterfgeval in je familie, niet met een ontslag, niet met een kindje wat ziek is. Tuurlijk, neem de tijd bij grote tegenvallers. Rouw, geeft jezelf de tijd en accepteer dat terugval erbij hoort. Maar blijf doorgaan. Met een gezonde boterham. Gematigd eten. Ook af en toe een chocolaatje of wijntje. 3 x per week sporten. Goed slapen. Het wordt een mooie lange reis en jij bereikt je doelen. Gegarandeerd!!

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page