top of page
High%20Fives_edited.jpg

Werkfit; weer fit...

Het WerkFit traject samen met Werkwijzer Mobiliteit

 

Werk-Fit? of misschien kan ik het beter een weer-fit traject noemen…

Misschien zat je enkele maanden of jaren geleden nog “gewoon” in een structuur van bewegen, werken en ontspanning. Soms kan die structuur ineens weg zijn als je je werk verliest, stress ervaart, ziek bent of wanneer je een burn-out hebt.

Mensen kunnen in een korte tijd veel meemaken. Het lijkt alsof je in een cirkel zit waar je niet meer uit kan en het ontbreekt je aan energie en positiviteit waardoor je maar moeilijk in beweging komt.

In het kort...

 • Wanneer: Wekelijks komen we bij elkaar op een mooie buitenlocatie in Nijmegen. Met regen wijken we uit naar een overdekte buitenlocatie.

 • Hoe werkt het: Elke training starten we met een korte rondvraag hoe fit ieder zich voelt en of je blessures hebt. Daarna starten we met een gezamenlijke warming up en starten we de training. Zoals gezegd elke training zal anders zijn; het kan een combinatie van een spel zijn, een challenge een stuk(je) hardlopen, boksen of een lange wandeling. Alles om te zorgen dat je veel verschillende ervaringen opdoet. en er achter komt wat je eigenlijk allemaal wel niet kan.

 • Waar: Nijmegen Noord vlakbij bibliotheek de Ster of bij slecht weer De oversteek Nijmegen.

 • Hoe vaak: afhankelijk van je behoeftes bied ik een pakket van 8 of 12 trainingen aan. Je kan op elk moment instappen; dus geen wachttijden!

 • Wat heb ik nodig: Een handdoek en een bidon water (geen energiedrankjes).

 • "Ik heb een pijntje hier en daar en vind het heel spannend." Als eerste is het natuurlijk heel belangrijk dat je aangeeft voor de training of je blessures hebt. En klein pijntje van een nachtje slecht slapen is iets anders dan een medisch aandoening natuurlijk. Ik heb genoeg kennis en ervaring in mijn rugzak om de training aan te passen aan jouw niveau of situatie.

Doelen:

 • Het vertrouwen in jezelf en in samenwerking met anderen verbeteren.

 • Persoonlijke effectiviteit verbeteren door lichamelijk en geestelijk weer fit te zijn.

 • Weerbaarder door zelfvertrouwen.

 • Kennis om een gezond leefpatroon op te bouwen op basis van rust, regelmaat en gezonde inspanning.

DSCF1357_edited.jpg
DSCF1301_edited_edited.jpg
DSCF1374_edited.jpg

Voordat je mentaal in beweging komt zou je je eerst weer "gewoon" fit willen voelen. Fit in lijf én hoofd. Geen olympisch kampioen maar wel weer lekker en positief in je vel met een open blik op kansen en mogelijkheden. Dit kun je bereiken door structuur aan te brengen, samen met een coach haalbare doelen te stellen en letterlijk weer in beweging te komen. Ik weet als geen ander wat het is om uit de roulatie te zijn. Om ’s ochtends alle auto's uit de wijk te zien wegrijden en zelf maar weer thuis te zitten.

Soms is het even goed; weg van werk en tot jezelf komen. Maar uiteindelijk is niets belangrijker dan een ritme en een doel hebben om je weer beter te gaan voelen. Weer fit te zijn.

Ik geloof dat wanneer je fysiek gezond bent, je ook mentaal sterker bent en je makkelijker stappen kunt zetten om doelen te bereiken

Tijdens het Kilos & Goals "weer-fit" traject komen we wekelijks samen in een kleine vertrouwde groep in de buitenlucht. Samen bewegen op een acceptabele manier. Een stevige wandeling, een bootcamp-achtige training of een leuk spel met een uitdaging voor ieders niveau.

Het traject zorgt ervoor dat je weerbaar wordt: je verlegt je grenzen en je leert veerkrachtig om te gaan met situaties als het een keer tegen zit. Je vindt de balans terug tussen willen en kunnen. Je leert op welke momenten je door kunt zetten en wanneer het beter is om even wat gas terug te nemen. Kortom: je wordt sterker en krijgt meer zelfvertrouwen omdat je weet wat je kunt. Bovendien maakt je lichaam door het bewegen automatisch endorfine aan: een stofje waardoor je je lekkerder en positiever gaat voelen. Mooie bonus!

 

Door het bewegen, de buitenlucht en het werken met mensen die hetzelfde meemaken, zal er ruimte ontstaan om ook op andere fronten in beweging te komen. Ruimte om te denken aan mogelijkheden voor de toekomst. Ruimte en besef van waar je nu staat en dat er zeker voor jou ook een plaats is.

Samen met Werkwijzer Mobiliteit kun je vervolgens gaan onderzoeken waar dat zou kunnen zijn, bijvoorbeeld door een loopbaanonderzoek, een werkveldonderzoek, een stage of een opleiding. Door het samengestelde traject vind je je structuur en maatschappelijke doel weer terug waardoor je je ook weer beter kunt ontspannen als je even de tijd voor jezelf hebt.

 

Waar een wil is, is een weg. Gaan we aan de slag?

Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen

 

voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop

 • blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

 • blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten;

 • blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). 

 • ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

 • hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;

 • ga voordat je naar de trainingslokatie vertrekt thuis naar het toilet;

 • was je handen met water en zeep voor en na bezoek sportlocatie;

 • kom niet eerder dan tien minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis

bottom of page