top of page

Sex met een ijsbeer; da's pas koud....

Bijgewerkt op: 23 nov. 2020Een van de eerste redenen om niet buiten te gaan trainen. Je hardloopmaatje af te bellen... of zelfs niet even 's middag een flinke wandeling te maken in het bos. Nu weten velen van jullie dat ik wandelen niet direct onder sporten schaar... Maar ondanks dat; hieronder waardevolle tips om toch lekker te gaan trainen!


Wist je dat je meer dan 60% van je lichaamswarmte kwijtraakt via je hoofd?
Ja, ook de mensen die wél haar op hun bol hebben...


Je hoofd is dus het eerste wat beschermd moet worden tegen de kou. Het is zelfs zo dat een muts en een windjack je al dusdanig beschermen dat je bij wijze van spreken in de winter in een korte broek buiten door kan trainen. Dus als eerste; een hoofddeksel!!


Een muts heb je in vele variaties maar een wollen muts heeft een groot voordeel ten opzichte van andere mutsen. Hij kan bijna 3 x zijn gewicht aan water (regen/sneeuw) opnemen voordat het ook echt op je hoofd drijfnat wordt. Een haarband die over je oren valt helpt ook enorm. Ook je oren zijn enorme warmte verliezers, (ze steken ook soms zo ontzettend uit...)


De volgende stap is je bovenlichaam.... Opbouwen in laagjes is het beste. Als eerste een thermo ondershirt met lange mouwen. Een katoenen of deels synthetisch t-shirt (met lange mouwen) hier overheen en een wind -en waterdicht jasje daar weer overheen. Je kan het jasje uitdoen als het warm is en het thermo shirt zorgt dat je warm en droog blijft. Je zweet wordt vlot afgevoerd naar de "tweede Laag". Craft biedt perfecte thermo onderkleding. Een goed basic ondershirt van Craft vind je hier. Ook Decathlon kan vanwege haar massa aantallen een leuk shirt voor een goede prijs bieden.


Handen, absoluut iets om te beschermen. Een hardloop handschoen is perfect. Voetballers en hardlopers lopen het hele seizoen buiten tot diep onder nul met deze handschoentjes.


Maar de beste tip (op de muts na dan) komt nu!
De Nike Shield Pegasus 37 running schoenen. Ook als je geen kilometervreter bent een gouden tip!! Trainen in het park in hoog gras... Rennen door het bos of over een nat asfalt pad. Alles leidt in de herfst en winter tot natte en dus koude voeten. Natte en koude voeten trekken je energie tank super snel leeg dus voorkom dit ten aller tijden. Ik kocht ze een paar weken geleden en eerlijk; ook als ze 200 euro hadden gekost waren ze het waard. Sowieso loop ik al jaren op de Nike Pegasus modellen, maar deze schoen... Licht, comfortabel en: waterdicht mensen. na 3 uur bootcamp sessies gegeven te hebben in nat hoog gras zijn mijn voeten nog steeds heerlijk warm en droog. Check ze hier op NIKE!!


208 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page