top of page

MENTAAL ÉN FYSIEK STERKER DOOR DE KOUDE TE OVERWINNEN

Een koud kunstje of mij niet gezien?

Koude training is hot... Sinds Arie Boomsma zijn instagram volzette met fotos van zichzelf tussen de stukken ijs lijkt iedereen het te willen. En zoek je het op op internet dan kom je al gauw bij de goeroe van de kou: Wim Hof, ook wel bekent als "The Iceman". Wim is de grondlegger van de koude training zoals wij hem kennen.

 

"Om te voorkomen dat je een "koudje" vat zal je af en toe de kou moeten opzoeken."

-Wim Hof-

 

Wim bewees middels vele studies die naar hem zijn verricht in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen dat het geen "zweverig" verhaal is maar ijskoude feiten. Je kan jezelf trainen om om te gaan met de kou. 

En waarom?

Omdat je je gezondheid er een enorm plezier mee doet.

  • Wit vet (ongezond buik en billen vet) wordt vlot omgezet naar bruin vet (gezond vet wat zorgt voor een betere verbranding en dat je het minder vaak koud hebt).

  • Je traint je bloedvaten waardoor de risico's op hart en vaatziekten flink verminderen.

  • Je traint je hart long functie.

  • Je maakt jezelf mentaal veel weerbaarder.

  • Het geeft een boost aan je immuunsysteem in de breedste zin van het woord; minder snel verkouden of ziekelijk.

Hoe dan?

Omdat het allemaal mooi klinkt maar vast heel anders voelt is het fijn om de eerste keer een ijsbad niet alleen te ondergaan. Je hebt vragen en het is fijn als iemand je begeleid die de kennis heeft en veel ervaring met de kou heeft.

Ik kan zeggen dat ik inmiddels aardig wat ervaring heb opgebouwd met koude training. Eerst door het te doen bij een gecertificeerde Wim Hof trainer. Daarna door wekelijks een koude bad te nemen in een van de wateren om Nijmegen.

En nu?

Wil jij eens ervaren wat Koude Training nu precies inhoud? Ik geef regelmatig Koude Trainingen op strand Lent naast de Pathé bioscoop in Nijmegen-Noord.

Kosten

De kosten voor een koude training in een groep van maximaal 12 mensen is 69 euro per persoon. Dit bedrag is inclusief warme thee of chocomel na je koude bad, wat lekkers voor erbij, een warme Kilos & Goals muts en een certificaat van deelname.

 

Meld je je aan dan stuur ik je een Tikkie en een bevestiging van deelname inclusief de informatie die je nodig hebt om je goed voor te bereiden.

De eerst volgende datum is:

bottom of page